Marknadsföring på Sociala Medier

Idag växer skaran av sociala medier så det knakar. Oavsett om du är maskinentreprenör eller annan företagare, kan du dra stor nytta av dessa i din marknadsföring. På så sätt kan du hitta din målgrupp, skapa relevant video reklam och se din kundkrets växa. 

Regler för marknadsföring i sociala medier

Oavsett vilken marknadsföring det gäller, finns det klara och tydliga regler. Dessa finns samlade i marknadsföringslagen. Med andra ord, måste du som är aktiv med marknadsföring i sociala medier också följa denna lag. Många gånger har även enskilda sociala medier egna regler för vad som är tillåtet.

Var noga med varumärkesskydd

kanske har du som maskinentreprenör, skapat en produkt eller tjänst som förenklar det dagliga arbetet. I detta fall ska du se till att befästa din position på marknaden. Här måste du kontrollera att ingen annan redan har varumärkesskydd på samma idé.

Om detta inte redan finns, ska du söka allt från varumärkesskydd till patent på din tjänst eller produkt. Efter det, har du mycket större chans att rikta dig till en större och bredare skara av potentiella kunder i sociala media. På så sätt skapar du en kraftigare marknadsförings-position.