Rätt arbetskläder för sommarvärmen

Då sommaren närmar sig är det dags att hänga in vinterkläderna i garderoben och ta fram svalare plagg. För vissa branscher kan det vara en utmaning att hitta kläder som både skyddar och är sköna i värmen.

Arbetskläder under sommaren

Det kan bli riktigt svettigt under sommaren då temperaturen blir högre och solen skiner. Att kunna skydda kroppen är viktigt i många branscher och därför är materialet på kläderna a och o. Luftigare kläder är viktiga att införskaffa till sommaren och skyddar de dessutom mot UV-strålning är det en stor fördel.

Solens strålar gör det inte bara varmare ute utan du måste också komma ihåg att skydda huvud och nacke. Solsting och brännskador är utmaningar som många utomhusarbetare måste ta i beaktande vid val av kläder.

Arbetskläder som arbetsförmån

I många branscher är det en självklarhet att erbjuda sina anställda arbetskläder som en arbetsförmån. Skor och annan skyddsutrustning är något som många i personalen förväntar sig att få av arbetsgivaren. Idag blir det allt vanligare att fler branscher anser att arbetskläder borde vara gratis för anställda.

Det är lätt för ett företag att beställa rätt arbetskläder numer, de är bara ett klick bort. Så att personalen kan känna sig bekväma också i sommarvärmen.