Att serva bilen själv

Alla bilar behöver service efter ett anta mil på vägarna. Hur ofta som det behövs beror lite på hur mycket som körs. En bil som ofta är ute efter vägarna behöver service oftare mot för en bil som går färre mil per år. Det går alltså inte att säga att man ska serva bilen varje år vid en viss tidpunkt. De flesta bilmodeller rekommenderar i servicehäftet när man ska serva sin bil.

Nya bilar så ingår det oftast nybilsservice och du behöver bara lämna in bilen på en märkesverkstad för att få saker och ting åtgärdade. Köper man en begagnad bil så kan denna garanti ha utgått och man själv får se till att antingen serva bilen själv eller lämna in den på verkstad. Att byta olja är inte allt för krångligt och detta kan de flesta själva åtgärda. Se till att skaffa dig en bok om just din bilmodell och där få information om hur du går till väga.

Nätet är också en bra källa till information om hur man byter olja på din bilmodell eller annat som behöver åtgärdas. En bil som gått mycket och som körs mycket behöver självklart mer omsorg än en nyare bil som körs lite. Ta för vana att varje gång du tankar kolla upp hur det ser ut med oljemängd och kvalitén på oljan. Kolla också kylarvätskan spolarvätska och annat som kanske behöver fyllas på innan du ger dig ut på vägarna. Även lufttrycket i dina däck kan vara bra att kontrollera med jämna mellanrum. Rätt lufttryck i däcken kan påverka din bränsleförbrukning.