Köra stora maskiner

En del drömmer om att få köra stora maskiner, redan som barn. Att ta steget till att faktiskt ordna behörighet och ta drömmen vidare till verklighet, är betydligt mer ovanligt. 

construction-heavy-machinery

Så vad gör man då som drömmare? Jo man kan så klart ta körkort som berättigar till att köra stora maskiner. Det innebär lite olika saker beroende på vilken typ av maskiner du vill kunna framföra. För den som vill köra betongpump, väghyvel, lastare, grävmaskin eller kran, behövs en utbildning. B-kort krävs för att få genomgå maskinförarkurs för lastmaskiner och väghyvel, samt C-kort för att få köra betongpump eller stora kranar. Skulle det vara så att du plötsligt är i behov av ett större fordon och inte besitter kunskapen, ja då måste du anlita hjälp med detta.

Det andra alternativet för den som drömmer om att få köra stora maskiner, är att helt enkelt åka och testa. På Torpa Gård kan man få möjligheten att köra lastmaskin, traktor och grävmaskin, tillsammans med en erfaren handledare. Här får du genomgång av maskinerna och deras funktioner och som grädde på moset kan din barndomsdröm gå i uppfyllelse, oavsett dina tidigare erfarenheter av maskinerna. En fantastisk möjlighet att få känna dig för i en kanske helt okänd, miljö.