Lastväxlare

Ett fordon som tar mycket plats på vägen och som verkligen är roliga att köra är lastväxlare. Genom att ta körkort för att få köra lastväxlare är jobbmöjligheterna stora det finns ett brett spektrum i val av last. Kollar man idag på jobbannonser finns det ett stort antal annonser ute på olika företag som söker personer med CE-behörighet som kan köra lastväxlare.

För er som är ny i lastbilsbranschen är en lastväxlare en lastbil som kan bära olika typer av flak eller laster. Öppna eller slutna. Vad som också kännetecknar en lastväxlare är att de har en kran ovanför styrhytten som används vid lossning och lastning av gods. Vanliga lastbilar använder sig vanligtvis av styckegods och gods packat på lastpallar medan en lastväxlare använder sig av containergods och bulkgods. Vid lastning på en lastväxlare kommer aldrig godset högre upp än lastväxlarens höjd, vilket det gör på vanliga lastbilar. Detta medför att du med en lastväxlare kan ta dig fram genom relativt låga utrymmen.

Genom att börja köra lastväxlare är jobbmöjligheterna stora. Du får ett flexibelt yrke där du ständigt ställs inför nya utmaningar. Att köra lastväxlare är ett spännande och fritt yrke som passar dig som gillar körning och stora maskiner.  Gör bara en enkel sök på Google.se på ”köra lastväxlare” får du se hur många tjänster som finns ute idag.