Maskiner som arbetsredskap

Maskiner finns som alla vet i en rad olika utformningar och storlekar. Från små köksmaskiner, som till exempel en elvisp, till jättelika maskiner som lyftkranar och liknande. Just vilken typ av olika maskiner som används som arbetsredskap är något vi tänkte titta lite närmare på här nedan.

1047340_33593290-tractor-2

Traktorer

Traktorer är en riktig klassiker när det kommer till maskinära arbetsredskap. Traktorer går att använda till mycket, framför allt inom jordbruket som nog är det användningsområde som de flesta förknippar med just traktorer.

Skogsmaskiner

Även om man kanske inte tänker på det så ofta så används faktiskt också en hel del maskiner i skogen. På grund av en ibland tuff terräng och även på grund av det arbete de skall utföra krävs att skogsmaskiner är rejäla och stabila och klarar av tunga lyft.

Maskiner inom industrin

Även inom industrin finns förstås en hel del maskiner och då är det kanske inte i första hand maskiner på hjul man talar utan snarare maskiner som producerar något. Den kanske mest klassiska av alla maskiner inom industrin är förstås löpande bandet med alla dess varianter som har över 100 år på nacken.