Skogsmaskiner

Det finns skogsmaskiner och så finns det Komatsu Forest, våren 2015 så lanserade Komatsu en helt ny generation skogsmaskin, Minstingen Komatsu 901, Komatsu 911, Komatsu 931 och den stora maskinen Komatsu 951 som utan band väger närmare 24 ton. Nya innovationer och gamla lösningar förpackade i grymma maskiner. Det är en helt ny design på maskinerna med en modern hytt och en oerhört miljövänlig motor.

Enligt en artikel i skogsaktuellt.se så har inte Komatsu Forest tagit bort gamla fungerande lösningar utan behållit dessa som visat sig fungera bra och att detta ger kunden en trygghet om och när man ska köpa en ny maskin. Minstingen i samlingen skördare från Komatsu Forest är 901 som har stort försprång både då det gäller teknik och nya innovationer. Du får en fantastisk arbetsmiljö och stora fördelar när du kommer i arbete med denna maskin.

En av de största nyheterna är det nya hydraulsystemet med 3 pumpar som gör att maskinens bränsleförbrukning minskar samt att du får en högre produktivitet med maskinen. Alltså bara positiva grejer för maskinägaren. Minskad kostnad och ökad produktivitet. Hytten kan anpassas till varje förare och du har bra sikt både upp mot trädkronorna som ner mot marken vilket gör det enkelt att hålla koll på var och hur man jobbar med maskinen.

Komatsu 951 räknas som världens största skördare och kom samtidigt som de andra maskinerna och kan med sin vikt absolut klassas som världens största. I och med vikten så kan större skördeaggregat monteras på maskinen med större kapacitet som följd.